Σύγκρουση αστυνομίας διαδηλωτών για τον Ομπάμα

Σύγκρουση αστυνομίας διαδηλωτών για τον Ομπάμα

 

Άνδρες των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας της Νότιας Αφρικής συγκρούστηκαν με διαδηλωτές στο Σοβέτο σήμερα λίγη ώρα πριν την επίσκεψη στην τεράστια αυτή συνοικία του Γιοχάνεσμπουργκ του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Οπλισμένοι αστυνομικοί έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης για να απωθήσουν αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές, που συγκεντρώθηκαν έξω από την πανεπιστημιούπολη του Σοβέτο, όπου επρόκειτο να μιλήσει ο Ομπάμα ενώπιον φοιτητών.

Ο Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ στο μεταξύ συναντήθηκαν πριν από λίγο με μέλη της οικογένειας του πρώην προέδρου της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα, που συνεχίζει να νοσηλεύεται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση σε νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, ο τελευταίος λευκός πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Φρεντερίκ ντε Κλερκ πρόκειται να συντομεύσει τις διακοπές του στην Ευρώπη και να επιστρέψει στη χώρα, εξαιτίας της κατάστασης της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Πρετόρια, όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Ντε Κλερκ σήμερα.

Ο πρώην πρόεδρος «ντε Κλερκ και η σύζυγός του Ελίτα αποφάσισαν να αναστείλουν την επίσκεψη εργασίας και τις διακοπές τους στην Ευρώπη λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Μαντέλα. Επιστρέφουν αύριο», ανέφερε η ανακοίνωση του ιδρύματος του πρώην προέδρου, ο οποίος είχε μοιραστεί το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης του 1993 με τον ήρωα του αγώνα εναντίον του ρατσιστικού καθεστώτος του απαρτχάιντ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ