Για 30 κακουργήματα κατηγορείται ο Τσαρνάεφ

Για 30 κακουργήματα κατηγορείται ο Τσαρνάεφ

 

Ομοσπονδιακός εισαγγελέας απήγγειλε σήμερα ενώπιον δικαστηρίου ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο που περιλαμβάνει 30 κακουργήματα σε βάρος του Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που φέρεται ότι είναι ο ένας από τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης κοντά στην γραμμή τερματισμού του Διεθνούς Μαραθωνίου της Βοστώνης, την 15η Απριλίου.

Ο 19χρονος Τσαρνάεφ είναι ο ένας από τους δύο Τσετσένους αδελφούς οι οποίοι κατηγορούνται ότι προέβησαν στην επίθεση αυτή, στην οποία βρήκαν το θάνατο τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 260. Ένα τέταρτο θύμα, ένας άνδρας της ασφάλειας ενός πανεπιστημίου, έχασε τη ζωή του σε ανταλλαγή πυρών με τα δύο αδέλφια τέσσερις ημέρες αργότερα, καθώς οι αρχές τους κατεδίωκαν.

Ο Τσαρνάεφ κατηγορείται για 30 κακουργήματα, τα 19 εκ των οποίων επισύρουν ως και τη θανατική ποινή.

Μεταξύ άλλων σε αυτές περιλαμβάνονται αυτή της χρήσης “όπλου που προκάλεσε μαζική καταστροφή και ανθρωποκτονίες”, επίθεση “σε δημόσιο χώρο που προκάλεσε θάνατο”, “οπλοχρησία που προκάλεσε θάνατο” αλλά και κλοπή οχήματος.

Τα αδέλφια Τσαρνάεφ είχαν πυροδοτήσει πέντε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ενώ είχαν στην κατοχή τους και χρησιμοποίησαν ένα ημιαυτόματο όπλο, πυρομαχικά, ένα κυνηγετικό μαχαίρι και μια ματσέτα.

Ο νεαρότερος Τσαρνάεφ, που τραυματίστηκε σοβαρά στην ανταλλαγή πυρών κατά την επιχείρηση που απέβη στο θάνατο του 26χρονου αδελφού του Ταμερλάν και στον σοβαρό τραυματισμό του ίδιου, νοσηλευόταν αυστηρά φρουρούμενος μετά την 19η Απριλίου. Αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου την 10η Ιουλίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ