Το διάγγελμα της Ντίλμα Ρούσεφ

Το διάγγελμα της Ντίλμα Ρούσεφ

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ υποσχέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια διαγγέλματός της προς το έθνος, στον απόηχο των ιστορικών διαδηλώσεων, να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών και να κάνει «πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση της διαφθοράς ».

Η Ρούσεφ επίσης, προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει μια «μικρή βίαιη μειονότητα να καταπατήσει ένα δημοκρατικό και ειρηνικό κίνημα», αναφερόμενη προφανώς στις λεηλασίες της Πέμπτης στο περιθώριο των μεγάλων διαδηλώσεων που συγκέντρωσαν 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους στους δρόμους των μεγαλουπόλεων.

«Θα μιλήσω με τους ηγέτες των άλλων δυνάμεων, ώστε να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, θα καλέσω τους διοικητές, τους δημάρχους των μεγάλων πόλεων για να ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια γύρω από τη βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών», δήλωσε η πρόεδρος στην ομιλία της, που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας είπε ότι θα υπάρξουν «μεταφορές σε λογικές τιμές», καθώς επίσης ποιότητα στην υγεία και την εκπαίδευση, για την οποία επανέλαβε την επιθυμία της να αφιερώσει το 100% των εσόδων από το πετρέλαιο της χώρας.

Η Ρούσεφ ανακοίνωσε ότι θα “συναντηθεί με τους ηγέτες των ειρηνικών διαδηλώσεων, τους εκπροσώπους των οργανώσεων νεολαίας, τα συνδικάτα, τα εργατικά κινήματα, και τις λαϊκές οργανώσεις”.

«Χρειαζόμαστε τη συμβολή τους, την ενέργεια και τη δημιουργικότητά τους, το στοίχημά τους για το μέλλον και την ικανότητά τους να αμφισβητούν τόσο τα λάθη του παρελθόντος όσο και του παρόντος », είπε.

Η Ντίλμα Ρούσεφ καταδίκασε δε έντονα όλες τις μορφές βίας και βανδαλισμού, υποσχόμενη να διατηρήσει την τάξη.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί ότι μια βίαιη και αυταρχική μειοψηφία καταστρέφει τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, επιτίθεται σε ναούς, καίει αυτοκίνητα, πετά πέτρες σε λεωφορεία και προσπαθεί να δημιουργήσει χάος στα μεγάλα αστικά κέντρα» είπε. Η πρόεδρος της Βραζιλίας υπερασπίστηκε επίσης τις δαπάνες για την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι τα χρήματα που δαπανώνται σε στάδια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να εξοφληθούν από τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις των πολιτειών που τα εκμεταλλεύονται» είπε για να συμπληρώσει «θα διοργανώσουμε ένα σπουδαίο Παγκόσμιο Κύπελλο».

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ