Βραζιλία: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Βραζιλία: Έκτακτο υπουργικό συμβούλιο

Η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης σήμερα το πρωί, την επομένη μιας ημέρας ιστορικών διαδηλώσεων στην χώρα, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των τριών μεγαλύτερων εφημερίδων της Βραζιλίας.

Το συμβούλιο αυτό, που δεν έχει επιβεβαιωθεί από την προεδρία, θα διεξαχθεί στις 09.30 τοπική ώρα (15.30′ ώρα Ελλάδος) στην Μπραζίλια, σύμφωνα με τις ιστοσελίδες των εφημερίδων O’Globo, Folha de Sao Paulo και O Estado de Sao Paulo.

Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές κατέβηκαν χθες στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της Βραζιλίας, κατά τη δέκατη ημέρα κοινωνικής δυσαρέσκειας που σφραγίστηκε από βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία, με δεκάδες τραυματίες και τον πρώτο νεκρό.

Η μεγάλη αυτή κινητοποίηση ήταν αιτία η πρόεδρος Ρούσεφ να ακυρώσει επίσημο ταξίδι στην Ιαπωνία από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου και να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο.

Το κίνημα κοινωνικής δυσαρέσκειας που συγκλονίζει τη χώρα εδώ και τουλάχιστον ένδεκα ημέρες είχε υποσχεθεί μέσω των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να κατεβούν τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους εκατό πόλεων, διεκδικώντας ποιοτικές δημόσιες υπηρεσίες και καταγγέλλοντας τις υπέρογκες δαπάνες για την διοργάνωση του Μουντιάλ 2014 και τα πανάκριβα εισιτήριά του, παρά μια μείωση στις τιμές των εισιτηρίων για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που πέτυχαν τις τελευταίες ημέρες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ