Στον ιστό της γυναίκας-αράχνης

Στον ιστό της γυναίκας-αράχνης

Ο Πρωθυπουργός της Τσεχίας Πετρ Νεκάς παραιτήθηκε χτες το πρωί από την θέση του εξαιτίας των όσων αποκαλύφθηκαν έπειτα από τη μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της διαφθοράς που πραγματοποιήθηκε στη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Χτες το βράδυ όμως ανακοινώθηκε ότι θα παραμείνει επικεφαλής μεταβατικής κυβέρνησης ύστερα από σχετική παραίνεση του προέδρου της χώρας Μίλος Ζέμαν. Ωστόσο, οι τσεχικές και οι ευρωπαϊκές εφημερίδες ασχολούνται περισσότερο με την πέτρα του σκανδάλου, την πρώην επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου και φερόμενη ως ερωμένη του Νεκάς, Γιάνα Ναγκιόβα.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η Ναγκιόβα είχε δώσει εντολή σε στελέχη της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών να παρακολουθούν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και την πρώην γυναίκα του Νεκάς.

Ο ίδιος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για τις παράνομες δραστηριότητές της, ενώ όσον αφορά τις φημολογίες αναφορικά με την πίεση που τού άσκησε η Ναγκιόβα για να χωρίσει την πρώην σύζυγό του, αρνήθηκε την οποιαδήποτε ανάμειξή της. Ομως τα γεγονότα αποδείχτηκαν ισχυρότερα από τους ισχυρισμούς του.

Στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας συνελήφθησαν οκτώ άτομα με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και της διαφθοράς, μεταξύ των οποίων, εκτός από τη Ναγκιόβα, δύο πρώην βουλευτές, ένας πρώην υπουργός καθώς και ο τέως και ο νυν επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ