Τι είπε η διαδηλώτρια με το κόκκινο φόρεμα

Τι είπε η διαδηλώτρια με το κόκκινο φόρεμα 

 

Η φωτογραφία της έκανε το γύρο του κόσμου. Φορά ένα κόκκινο φόρεμα και ένας αστυνομικός την ψεκάζει εν ψυχρώ στο πρόσωπο με δακρυγόνο. Η εικόνα έγινε σκίτσο, γκράφιτι, τυπώθηκε σε αφίσες και η γυναίκα έγινε το σύμβολο της «γυναίκας διαδηλώτριας» στην Κωνσταντινούπολη.

Όμως η αλήθεια είναι ότι η γυναίκα με τα κόκκινα, μιλώντας στο CNN, δήλωσε ότι δεν ήθελε ή μάλλον δεν επεδίωκε να γίνει αυτό. «Αυτό που συμβαίνει στην Τουρκία είναι η αντίδραση του λαού», λέει η Τσεϊντά Σουνγκούρ.

Όπως η ίδια ανέφερε στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV 24 νιώθει άβολα για τη νέα αυτή φήμη της. Δεν ήθελε να γίνει εκείνη το σύμβολο μίας κίνησης.

«Υπήρχαν τόσοι πολλοί άνθρωποι στο πάρκο που κι εκείνοι ψεκάστηκαν με δακρυγόνα. Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα σε εκείνους και εμένα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσο για τη βία που προέκυψε στην συνέχεια από κάτι που ξεκίνησε σαν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία για τα σχέδια ανάπλασης του πάρκου Γκεζί, του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, η Τσεϊντά δήλωσε ότι «δεν την εξέπληξε».

Πηγή: Έθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ