Διαδηλώσεις στο Παρίσι για το θάνατο του φοιτητή

Διαδηλώσεις στο Παρίσι για το θάνατο του φοιτητή

 

 

Εκατοντάδες νεαροί ακροαριστεροί διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι, μία ημέρα μετά τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ενός φοιτητή από μια ομάδα ακροδεξιών σε μια πολυσύχναστη συνοικία της πρωτεύουσας.

Ο Κλεμάν Μερίκ, 19 ετών, ξυλοκοπήθηκε άγρια την Τετάρτη κοντά στο σταθμό Σεν Λαζάρ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι έφερε σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σήμερα, οι γιατροί ανακοίνωσαν το θάνατό του.

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε κοντά στο σημείο όπου δέχτηκε την επίθεση ο νεαρός φωνάζοντας συνθήματα ενώ οι φίλοι του εκφώνησαν ομιλίες αποτίοντας φόρο τιμής στο φοιτητή.

Άλλη μια διαδήλωση οργανώθηκε στο Καρτιέ Λατέν, την παραδοσιακή συνοικία των φοιτητών ενώ συγκεντρώσεις έγιναν επίσης στο πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε ο Μερίκ και σε άλλες πόλεις.

Συνολικά οι αρχές έχουν συλλάβει επτά άτομα για την επίθεση εναντίον του 19χρονου. Σύμφωνα με την αστυνομία οι δράστες φαίνεται ότι ανήκουν σε μια ακροδεξιά περιθωριακή οργάνωση, τους “Επαναστατικούς Εθνικιστές Νέους”. Ο επικεφαλής της πάντως, ο Σερζ Αγιούμπ, διέψευσε ότι η οργάνωση εμπλέκεται στην υπόθεση.

Η ηγέτιδα του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν καταδίκασε τη δολοφονία και τόνισε ότι το κόμμα της δεν έχει καμία σχέση με την επίθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ