Αγιασμός 770 μέτρα κάτω από τη γη

Αγιασμός 770 μέτρα κάτω από τη γη

 

Ένα μοναδικό γεγονός για την ζωή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας πραγματοποιήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μιλέροβσκ κ. Ιγνάτιο, ο οποίος τέλεσε αγιασμό σε βάθος 770 μέτρων στο ορυχείο “Diamond” της Επαρχίας του.

Ο Επίσκοπος Ιγνάτιος θέλησε με τον τρόπο αυτό να βρεθεί στο πλευρό τον ανθρακωρύχων, οι οποίοι καθημερινά φέρνουν σε κίνδυνο την ζωή τους.

Να αναφερθεί ότι ο Θεοφιλέστατος πριν κατέβει στα 770 μέτρα, φόρεσε ειδική στολή, όπως μπότες από καουτσούκ, ειδικές ζώνες και κράνος με φακό στο κεφάλι.

Στη συνέχεια ο Επίκσοπος Μιλέροβσκ άρχισε την κάθοδο με ειδικό ασανσέρ μέχρι τα 660 μέτρα, ενώ για τα άλλα 100 κατέβηκε με ειδικό μηχάνημα στο απόλυτο σκοτάδι με μοναδικό με φως του φακού στο κράνος.

Όταν τελικά πάτησε στο έδαφος των 770 μέτρων ο κ. Ιγνάτιος χαμογέλασε και ευχήθηκε Χριστός Ανέστη, ενώ αμέσως τέλεσε την ακολουθία του αγιασμού και ανέγνωσε μια ειδική προσευχή για τους ανθρακωρύχους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Ιγνάτιος μετά το πέρας του Αγιασμού, χρειάστηκε να κατέβει σε βάθος 1.100 μέτρων για να δει από κοντά το έργο που επιτελούν οι ανθρακωρύχοι.

 

Πηγή: romfea.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ