«Η Μέρκελ βοηθάει… προεκλογικά»

«Η Μέρκελ βοηθάει… προεκλογικά»

 

Οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τη Γερμανία κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Πολλοί αρθρογράφοι σχολιάζουν σε «προεκλογικά συμφραζόμενα» τη σημερινή επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές.

Η Kölner Stadt – Anzeiger εκτιμά ότι υψηλόβαθμοι πολιτικοί θα μεταβούν στις περιοχές που πλήττονται «επειδή ο προεκλογικός αγώνας χρειάζεται και συμβολικές εικόνες» και επισημαίνει:

«Η καγκελάριος Μέρκελ κάνει την αρχή. Αυτό μπορεί να φαίνεται σε κάποιον γελοίο, σε κάποιον άλλο μάλιστα αποκρουστικό, αλλά λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζει κανείς το αργότερο από το 2002, όταν ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ επικράτησε του ανταγωνιστή του Έντμουντ Στόιμπερ, μεταξύ άλλων και επειδή επέδειξε έγκαιρα ενεργητικότητα κατά την υπερχείλιση του ποταμού Όντερ».

Η Thüringische Landeszeitung από τη Βαϊμάρη επικροτεί την επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στις πληγείσες περιοχές σχολιάζοντας:

«Είναι αυτονόητο ότι πρόκειται για έκφραση συμπαράστασης, αλλά και για μία πολιτική που συμβολίζει ότι ‘εμείς οι επάνω είμαστε εκεί όταν εσείς εκεί κάτω μας χρειάζεστε’».

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung, τέλος, υπογραμμίζει για το ίδιο θέμα:

«Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον προεκλογικό αγώνα, διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα. Ως καγκελάριος που μάχεται για την επανεκλογή της όμως, (η Άνγκελα Μέρκελ) δεν θέλει να επιτρέψει να της πουν εκ των υστέρων ότι δεν μερίμνησε για όλα και για όλους στη χώρα».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ