Προειδοποίηση της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ

Προειδοποίηση της Αλ Κάιντα στις ΗΠΑ

 

Ένα ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα της Υεμένης υποστήριξε σήμερα ότι οι βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν στον τερματισμό του Μαραθωνίου της Βοστώνης αποκάλυψαν πόσο τρωτή είναι η ασφάλεια στις ΗΠΑ και κάλεσε τους μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα αυτή να “υπερασπιστούν” τη θρησκεία τους.

Η κατασκευή βομβών όπως αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στη Βοστώνη είναι “εφικτή για όλους”, ανέφερε ο Κάσεμ αλ Ρίμι, ο στρατιωτικός ηγέτης της Αλ Κάιντα της Αραβικής Χερσονήσου (Aqpa) σε ηχογραφημένο μήνυμά του που απευθύνεται στον αμερικανικό λαό.

“Τα γεγονότα της Βοστώνης και οι επιστολές με δηλητήριο (σ.σ. που στάλθηκαν στον Λευκό Οίκο), όποιοι κι αν ευθύνονται για αυτές, δείχνουν ότι ο έλεγχος της ασφάλειάς σας έχει εξασθενήσει και οι επιθέσεις (στις ΗΠΑ) έχουν πάρει ανεξέλεγκτη πορεία” διαβεβαίωσε. “Καθημερινά, θα σας χτυπούν εκεί που θα το περιμένετε λιγότερο και οι ηγέτες σας δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτα”, απείλησε ο Κάσεμ αλ Ρίμι, η οργάνωση του οποίου θεωρείται από την Ουάσινγκτον ως το πιο “επικίνδυνο” παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

“Δοκιμάστε κι εσείς, όπως και άλλοι, την πίκρα του πολέμου, του θανάτου, των καταστροφών και της ανασφάλειας”, συνέχισε, τονίζοντας ότι ο θάνατος του ιδρυτή της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν και του ριζοσπάστη ιμάμη Ανουάρ αλ Αουλάκι δεν έβαλαν τέλος στις επιχειρήσεις της οργάνωσης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ