Ερντογάν:Ποιος είναι ο λόγος των διαδηλώσεων;

Ερντογάν:Ποιος είναι ο λόγος των διαδηλώσεων;

 

«Ηπιότερος» εμφανίστηκε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ωστόσο αναφερόμενος στις διαδηλώσεις έθεσε το πλαίσιο της δημοκρατίας και της απόκτησης δικαιωμάτων με δύο όρους: Κοινοβουλευτική δημοκρατία και εκλογές.

«Εάν υπήρξαν κάποιοι που δυσαρεστήθηκαν, μπορώ να ζητήσω συγνώμη». Μέχρι και αυτό είπε ο Ερντογάν, αν και δεν αναφερόταν στους διαδηλωτές, αλλά σε όσους δυσαρεστήθηκαν με τα όσα είχε πει πριν από μερικές μέρες σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για την κατανάλωση αλκοόλ, αποκαλώντας τους καταναλωτές αλκοολούχων, αλκοολικούς. Όλα αυτά σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι «Χαμπέρτουρκ».

Κατά τα άλλα, ως προς τις διαδηλώσεις, ο Ερντογάν είπε ότι «το θέμα δεν σχετίζεται με το πάρκο στην πλατεία Ταξίμ, αλλά είναι ιδεολογικό και έχει ως στόχο να μειωθεί η δύναμη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, αλλά και γενικά».

«Ποιος είναι ο λόγος των διαδηλώσεων» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε «μήπως τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα της ψήφου;» Σύμφωνα με τον Ερντογάν «ο αγώνας για δημοκρατία διεξάγεται στις κάλπες».

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα λεγόμενα κοινωνικά μέσα λέγοντας ότι «το twitter είναι το μεγαλύτερο βάσανο των κοινωνιών».

Στο μέτωπο των διαδηλώσεων, η πλατεία Ταξίμ από το μεσημέρι γεμίζει και πάλι με κόσμο, ενώ εκτεταμένα επεισόδια σημειώνονται στην ‘Αγκυρα. Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Οζντέν Σενέρ δήλωσε ότι σε νοσοκομείο της ‘Αγκυρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι ένας διαδηλωτής, ο Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ