Τα “ρίχνει” στην Μέρκελ για την ανεργία

Τα “ρίχνει” στην Μέρκελ για την ανεργία

 

Να εξηγήσει ως την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τι γίνεται για την καταπολέμηση της δραματικής ανεργίας των νέων στην Ευρώπη, κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ ο  Πέερ Στάινμπρουκ. «Πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει. Η αυξημένη ανεργία των νέων είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής της Μέρκελ», είπε ο υποψήφιος του SPD για την καγκελαρία.

Πάντως ο σοσιαλδημοκράτης υποψήφιος συμφώνησε εξέφρασε την επί της αρχής συμφωνία του με την πρόταση της καγκελαρίου της Γερμανίας για έναν μόνιμο επικεφαλής της Ευρωζώνης. Τόνισε ωστόσο ότι υπάρχουν διαφωνίες εντός της ίδιας της κυβέρνησης και κάλεσε την Άνγκελα Μέρκελ να κάνει επιτέλους κάτι για την ανεργία, η οποία, όπως είπε, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της.

«Επί της αρχής, δεν υπάρχουν αντιρρήσεις για έναν πλήρους απασχόλησης συντονιστή της Ευρωπαϊκής Νομισματικής Ένωσης, αλλά όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν συμφωνεί, δεν έχω λόγους να υπογραμμίσω ιδιαίτερα θετικά αυτή την πρωτοβουλία της κας Μέρκελ», δήλωσε ο κ. Στάινμπρουκ και αναφέρθηκε στην άμεση αντίδραση του FDP κατά της πρότασης.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ