• Οι big-5 του διαδικτύου κατά της βρετανικής κυβέρνησης

  1:08 μμ, Παρασκευή 31 Μάι 2013 1:08 μμ, Παρασκευή 31 Μάι 2013

  Οι big-5 του διαδικτύου κατά της βρετανικής κυβέρνησης

  Οι αποκαλούμενοι big-5 του διαδικτύου (Google, Microsoft, Facebook, Yahoo! και Twitter) προχώρησαν σε μια πρωτοφανή συμμαχία όπως αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Guardian...

  Κοινός «εχθρός» είναι το προωθούμενο από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας νομοσχέδιο για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων βρετανών χρηστών του ίντερνετ.

  Το νομοσχέδιο της υπουργού Εσωτερικών, Τερέζα Μέι, προβλέπει ότι οι διαδικτυακές εταιρείες που βρίσκονται στο εξωτερικό θα πρέπει να αποθηκεύουν τα προσωπικά δεδομένα όλων των Βρετανών χρηστών για διάστημα έως και 12 μηνών.

  Στην κοινή επιστολή με ημερομηνία 18 Απριλίου οι πέντε εταιρίες δηλώνουν ότι δεν θα συνεργαστούν εθελοντικά με τη βρετανική κυβέρνηση προειδοποιώντας ότι το νομοσχέδιο αυτό έχει «δυνητικά σοβαρές αρνητικές συνέπειες» καθώς προσπαθεί να επιβάλει κανόνες στον ελεύθερο χρόνο του διαδικτύου.

  Η πρώτη αναφορά στην πρόθεση της βρετανικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε αυτή τη νομοθετική ρύθμιση ήταν προγραμματισμένο να γίνει στον Λόγο της Βασίλισσας αλλά αυτό δεν συνέβη μετά από παρέμβαση του Νικ Κλεγκ. Την «αναβίωση» των προσπαθειών επανέφερε η δολοφονία του βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, στο Γούλγουιτς.

  Παρά την πρόθεση της κυβέρνησης, πάντως, να υπάρξει εθελοντική συνεργασία από την πλευρά των διαδικτυακών εταιρειών, αξιωματούχοι λένε ότι σε ακραίες περιπτώσεις θα εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν τα λεγόμενα «μαύρα κουτιά», ώστε να υποκλέπτουν προσωπικά δεδομένα από υπηρεσίες που έχουν τη βάση τους στο εξωτερικό, όταν τα δεδομένα αυτά περνούν μέσω του βρετανικού δικτύου επικοινωνιών.

  Πηγή: koolnews.gr

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα