Σομαλία:Κατέπεσε μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος

Σομαλία:Κατέπεσε μη επανδρωμένο αμερικανικό αεροσκάφος

Ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη στη Σομαλία, όπως επιβεβαίωσε ένας αμερικανός αξιωματούχος χθες και ενώ νωρίτερα Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες Σεμπάμπ είχαν ισχυριστεί ότι βρήκαν τα συντρίμμια.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος συνετρίβη σε μια απομακρυσμένη περιοχή των ακτών της Σομαλίας στα νότια του Μογκαντίσου », δήλωσε ένας ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας τηρώντας τον όρο της ανωνυμίας συμπληρώνοντας ότι η σχετική έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Ο αμερικανός αξιωματούχος πάντως αρνήθηκε να πει ποιο ήταν το είδος του αεροσκάφους, εάν μετέφερε οπλισμό και υπό ποιες συνθήκες συνετρίβη. Οι αντάρτες Σεμπάμπ ανέβασαν σε λογαριασμό τους στο Twitter (@ HSMPRESS1) το σχόλιο «αυτό έχει σβηστεί από τον χάρτη», συνοδευόμενο από μια εικόνα και τη λεζάντα «συντρίμμια από ένα αεροσκάφος των ΗΠΑ».

Οι Σομαλοί έγραψαν επίσης: «Αυτό δεν θα είναι σε θέση να κατασκοπεύει τους μουσουλμάνους. Φτάνει πια με την κενή ρητορική σχετικά με το πρόγραμμα των μην επανδρωμένων αεροσκαφών». Το σχόλιο αυτό αναφέρεται στην πρόσφατη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα σχετικά με τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά της τρομοκρατίας.

Η παρουσία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη νότια Σομαλία δεν είναι ασυνήθιστη. Οι αντάρτες Σεμπάμπ εκδιώχθηκαν από το Μογκαντίσου τον Αύγουστο του 2011 με τη βοήθεια της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία, αλλά εξακολουθούν να ελέγχουν μεγάλες αγροτικές περιοχές της νότιας και κεντρικής χώρας, παραμένοντας μια σοβαρή απειλή. Τους τελευταίους μήνες έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους ειδικά στην πρωτεύουσα.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

ΦΩΤΟ:TWITTER:@ HSMPRESS1

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ