Ο Ομπάμα ζήτησε βοήθεια

Ο Ομπάμα ζήτησε βοήθεια

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κάλεσε την Κυριακή τους αμερικανούς να προσφέρουν τη βοήθειά τους στην πολιτεία της Οκλαχόμα, η οποία επλήγη από τη μαζική επιδρομή ανεμοστρόβιλων και υποσχέθηκε ότι η κεντρική κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα βοηθήσει στην ανοικοδόμηση.

«Θέλω να παροτρύνω κάθε αμερικανό να ενεργοποιηθεί», είπε ο πρόεδρος Ομπάμα μπροστά σε ένα σωρό από μπάζα εκεί που ήταν κάποτε το δημοτικό σχολείο, όπου επτά παιδιά σκοτώθηκαν από το φονικό πέρασμα των ανεμοστρόβιλων την περασμένη Δευτέρα. «Ξέρουμε ότι το Μουρ θα επανέλθει ισχυρότερο από αυτή την τραγωδία», είπε ο αμερικανός πρόεδρος περιδιαβαίνοντας τις κατεστραμμένες γειτονιές της πόλης .

Ανάμεσα σε σωρούς ερειπίων που σε κάποιες περιπτώσεις έφταναν και τα έξι μέτρα ύψος, ο πρόεδρος Ομπάμα στάθηκε κυρίως στο κατεστραμμένο σχολείο, όπου ακόμη ήταν διάσπαρτα, βιβλία, παιχνίδια και το ροζ παλτό ενός παιδιού. Ο Ομπάμα συναντήθηκε επίσης με τους εργαζομένους έκτακτης ανάγκης, καθώς και την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και επαίνεσε τις προσπάθειές τους για να σωθούν ζωές. Συναντήθηκε επίσης μακριά από τις κάμερες με τα μέλη των οικογενειών μερικών εκ των θυμάτων, της πόλης του Μουρ.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι έφτασε στην Οκλαχόμα ως εκπρόσωπος ολόκληρης της χώρας. «Παντού, οι αμερικανοί προσεύχονται μαζί σας, όπου και αν είναι και θέλουν να βοηθήσουν», είπε. «Είμαι απλά ένας αγγελιοφόρος εδώ σήμερα, και να γνωρίζετε όλοι εδώ ότι δεν είστε μόνοι, έχετε όλο τον λαό μαζί σας». Ο αμερικανός πρόεδρος θα παραβρεθεί και στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας στην Οκλαχόμα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ