ΒΙΝΤΕΟ-Έρευνα για την επίθεση στον Γάλλο στρατιώτη

Έρευνα για την επίθεση στον Γάλλο στρατιώτη

Εισαγγελέας ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας του Παρισιού ανέλαβε την έρευνα σχετικά με την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το Σάββατο στα δυτικά της πρωτεύουσας ένας στρατιώτης από άγνωστο.

Ο Γάλλος στρατιώτης περιπολούσε σε μια περιοχή όπου βρίσκεται η έδρα πολλών επιχειρήσεων στα δυτικά του Παρισιού, και μαχαιρώθηκε στο λαιμό από έναν άνδρα που εγκατέλειψε γρήγορα τη σκηνή και καταζητείται από την αστυνομία.

Οι γαλλικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη, που σύμφωνα με μαρτυρίες-οι οποίες δεν επιβεβαιώνονται από την Αστυνομία-ήταν γύρω στα 30, βορειοαφρικανικής καταγωγής, πιθανόν με κελεμπία.

Αυτή η επίθεση έρχεται τρεις ημέρες μετά τη δολοφονία στο Λονδίνο ενός βρετανού στρατιώτη από δύο ριζοσπάστες ισλαμιστές. Προς το παρόν και σε αυτό το στάδιο της έρευνας οι δυο επιθέσεις δεν συνδέονται καθώς δεν υπάρχει αποδεδειγμένη μεταξύ τους σχέση.

Προς το παρόν οι δύο επιθέσεις δεν συνδέονται, καθώς δεν υπάρχει αποδεδειγμένη μεταξύ τους σχέση.

«Δεν νομίζω ότι σε αυτό το σημείο μπορούμε να μιλήσουμε για σύνδεση των δύο επιθέσεων» δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος, Φρανουσά Ολάντ, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Αιθιοπία. «Ακόμη δεν γνωρίζουμε τις ακριβείς συνθήκες της επίθεσης, ούτε την ταυτότητα του δράστη, αλλά εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα» πρόσθεσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ