«Εγκλώβισαν σκόπιμα τα Ταμεία στη Κύπρο»

«Εγκλώβισαν σκόπιμα τα Ταμεία στη Κύπρο»

 

Φραστική επίθεση εναντίον όλων, εξαπέλυσε για τον «εγκλωβισμό» των ταμείων προνοίας των εργαζομένων και ειδικότερα των τραπεζικών υπαλλήλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ), Λοΐζος Χατζηκωστής.

Από το βήμα του παγκύπριου συνεδρίου της Ένωσης, ο κ. Χατζηκωστής έκανε εκτενή αναφορά στο επίμαχο θέμα των ταμείων προνοίας, υποστηρίζοντας ότι στόχος των υπευθύνων ήταν «να βάλουν χέρι στα ταμεία και αφού τα εγκλώβισαν δεν επέτρεψαν στην κυριολεξία να τα διαχειριστεί η εκλεγμένη επιτροπή».

Οι διοικήσεις των τραπεζών, η κυβέρνηση, οι κυβερνητικοί μηχανισμοί, θεσμοί και αξιωματούχοι «εγκλώβισαν συνειδητά, σκόπιμα, τα ταμεία προνοίας» υποστήριξε ο κ. Χατζηκωστής.

Επέρριψε, ειδικότερα, ευθύνη στο προηγούμενο ΔΣ της Λαϊκής Τράπεζας και στους εκτελεστικούς διευθυντές για τον εγκλωβισμό, όπως είπε, του ταμείου προνοίας των εργαζομένων. Ευθέως επέκρινε τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Βάσο Σιαρλή, ότι «πίσω από το συμβούλιο ήταν ο ίδιος και η κυβέρνηση, αφού η Λαϊκή Τράπεζα ήταν ήδη κρατική».

Στο απυρόβλητο δεν έμεινε ούτε ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων. «Έξω από τους υφιστάμενους νόμους που πρόβλεπαν ότι ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που είχε την αρμοδιότητα να εποπτεύει, για τρία χρόνια δεν απαντούσε και δεν ενέκρινε τα καταστατικά, τα οποία η ΕΤΥΚ είχε υποβάλει και ιδιαίτερα κατά τον τελευταίο χρόνο» είπε και επιπλέον ανέφερε ότι ο διευθυντής του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων δεν επέβαλε στις τράπεζες, που είχαν τη διαχείριση των ταμείων προνοίας, τη διασπορά των κεφαλαίων του ταμείου.

Τέλος, παρατήρησε ότι έφορος ταμείων προνοίας ενέκρινε τελικά τα καταστατικά, όταν λήφθηκε απόφαση για κούρεμα των ταμείων.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ