Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Οκλαχόμα

Ο Ομπάμα θα επισκεφθεί την Οκλαχόμα

 

Την περιοχή της Οκλαχόμα η οποία επλήγη από καταστροφικό ανεμοστρόβιλο θα επισκεφθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Ομπάμα, ο οποίος κήρυξε την περιοχή σε κατάσταση «μεγάλης καταστροφής» για να αποδεσμεύσει ομοσπονδιακή βοήθεια, θα επιθεωρήσει τις ζημιές και θα συναντηθεί με τους πληγέντες και στελέχη των υπηρεσιών αρωγής, δήλωσε ο Τζέι Κάρνεϊ κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Θα συναντηθεί με τις οικογένειες των πληγέντων και θα ευχαριστήσει τα μέλη των σωστικών συνεργείων», πρόσθεσε ο Κάρνεϊ, σημειώνοντας ότι ο Πρόεδρος ζήτησε από την κυβέρνησή του να παράσχει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων (του ομοσπονδιακού Κράτους) για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που διευθύνει η κυβερνήτης Μέρι Φόλιν και το επιτελείο της.

Το Μουρ, ένα νότιο προάστιο της πόλης της Οκλαχόμα, καταστράφηκε μερικώς τη Δευτέρα από τον ανεμοστρόβιλο που προκάλεσε το θάνατο 24 ανθρώπων και τον τραυματισμό 324.

Δύο δημόσια σχολεία καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον ανεμοστρόβιλο, ο οποίος διήρκεσε περίπου 40 λεπτά, με ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα άνω των 320 χλμ. την ώρα. Δέκα παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών ενώ «μερικοί άνθρωποι» εξακολουθούν και σήμερα να φέρονται ως αγνοούμενοι.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έστειλε για το έργο της διάσωσης και την παροχής βοήθειας 400 μέλη της ομάδας FEMA, του οργανισμού που διαχειρίζεται τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης περιοχής και να εντοπίσουν πιθανούς επιζώντες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ