Ανέβηκε ξανά στον τρούλο για να διαμαρτυρηθεί

Ανέβηκε ξανά στον τρούλο για να διαμαρτυρηθεί

 

Ένας Ιταλός επιχειρηματίας, ο Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, από την Τεργέστη, ανέβηκε για… τρίτη φορά, σήμερα, στον τρούλο της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί εναντίον της κοινωνικής «σφαγής» στην Ιταλία, και ιδίως της ευρωπαϊκής «οδηγίας Μπόλκενσταϊν».

Ο Ντι Φινίτσιο, ο οποίος είχε ανέβει στον τρούλο της του ναού την 20η Ιουλίου και κατόπιν την 2α Οκτωβρίου του 2012, κατάφερε και σήμερα να ξεδιπλώσει ένα πανό που έγραφε «σταματήστε την σφαγή, όχι στο ευρώ», καταγγέλλοντας ότι «η πολιτική ταινία τρόμου συνεχίζεται» και ζητώντας την βοήθεια του Πάπα Φραγκίσκου.

Ο Ντι Φινίτσιο διαμαρτύρεται «εναντίον της λαθεμένης εφαρμογής της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν», η οποία λέει πως προκάλεσε «κάθετη πτώση των επενδύσεων, της απασχόλησης και της εμπορικής αξίας των επιχειρήσεων».

Ο Ιταλός επιχειρηματίας εκμεταλλεύεται εγκαταστάσεις οργανωμένων πλαζ της Τεργέστης και θωρεί ότι η απελευθέρωση του τομέα, που θα δώσει την δυνατότητα να εκμεταλλεύονται τις ιταλικές παραλίες και ξένοι επιχειρηματίες ως το αργότερο το 2015, τον πλήττει άμεσα.

Ο Ντι Φινίτσιο βρίσκεται ακόμη στον τρούλο. Συνάδελφοί του από την Τεργέστη ανακοίνωσαν πως προτίθενται να πάνε στην Ρώμη για να στηρίξουν την διαμαρτυρία του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ