Ντεπαρντιέ:Ο Πούτιν μου θυμίζει τον Μιτεράν

Ντεπαρντιέ:Ο Πούτιν μου θυμίζει τον Μιτεράν

 

Τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν εκθειάζει ο Γάλλος ηθοποιός, Ζεζάρ Ντεπαρντιέ, τον οποίο συγκρίνει μάλιστα με τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, και τον Γάλλο πρώην πρόεδρο Φρανσουά Μιτεράν.

«Θα σας πω τι σκέφτομαι για τον Πούτιν: το Ρωσικό έθνος χρειάζεται κάποιον σαν κι αυτόν, που να έχει ρωσική ιδιοσυγκρασία. Ο Πούτιν επιδιώκει να δώσει λίγη αξιοπρέπεια στους ανθρώπους”, σημειώνει την συνεντευξή του στην εφημερίδα “Komsomolskaya Pravda”, ο Ντεπαρντιέ, στον οποίο χορηγήθηκε από τις ρωσικές αρχές τον Ιανουάριο η ρωσική υπηκοότητα.

«Για μένα, είναι σαν τον Φρανσουά Μιτεράν και τον Ιωάννη Παύλο ΙΙ», δήλωσε χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Ο ηθοποιός αρνήθηκε επίσης ότι η «μετανάστευση» του στη Ρωσία έγινε για λόγους δημοσιότητας. «Αυτό είναι γελοίο, έχω παίξει σε πάνω από 200 ταινίες. Ποιος χρειάζεται δημοσιότητα μετά από αυτό», σημείωσε.

Ο Ντεπαρντιέ, ο οποίος είχε ανακοινώσει πριν από λίγους μήνες την πρόθεσή του να εγκαταλείψει τη Γαλλία για να γλιτώσει τους φόρους εισοδήματος που θεωρεί πολύ υψηλούς, λέει σε αυτή τη συνέντευξη ότι έφυγε γιατί δεν υποστηρίζει την πολιτική του προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Ο Ντεπαρντιέ είπε επίσης ότι ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Γάλλου πρώην προέδρου Νικολά Σαρκοζί. «Μου άρεσε ο Σαρκοζί γιατί όλοι ήταν εναντίον του», τόνισε.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ