ΗΠΑ:Σφοδρή σύγκρουση τρένων

ΗΠΑ:Σφοδρή σύγκρουση τρένων

Μια επιβατική αμαξοστοιχία, που κινούνταν ανατολικά προερχόμενη από τη Νέα Υόρκη, εκτροχιάστηκε κοντά στο προάστιο Φέρφιλντ του Κοντέτικατ, χθες κατά τη βραδινή ώρα αιχμής, και συγκρούσθηκε με ένα επιβατικό τρένο που κατευθυνόταν δυτικά, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν ως 60 άνθρωποι, τρεις από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Η σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών υποχρέωσε τη σιδηροδρομική υπηρεσία να διακόψει επ’ αόριστον τα δρομολόγια ανάμεσα στη Νέα Υόρκη και τη Βοστώνη, ανακοινώθηκε από την Amtrak.

Οι εξήντα τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής, ανακοίνωσε η αστυνομία.

“Αριθμός βαγονιών έχει υποστεί μεγάλες ζημιές”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κυβερνήτης του Κονέτικατ Ντάνελ Μαλόι.

Το ατύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 6 μ.μ. της Παρασκευής (01:00 σήμερα ώρα Ελλάδας), έγινε γνωστό από τις αρχές.

Ο αριθμός των τραυματιών ενδέχεται να αυξηθεί επειδή νοσοκομειακοί αξιωματούχοι ενημερώθηκαν ότι θα δεχθούν συνολικά 180 τραυματίες. Οι εν λόγω αμαξοστοιχίες μεταφέρουν μέχρι 300 επιβάτες όταν είναι πλήρεις.

Η αιτία του εκτροχιασμού δεν έχει γίνει γνωστή. Το Εθνκό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ανακοίνωσε πως στέλνει μια ομάδα ερευνητών στο Κονέτικατ για να εξετάσουν το ατύχημα.

Ο κυβερνήτης Μαλόι δήλωσε πως το ατύχημα θα έχει μεγάλες συνέπειες για ημέρες στη σιδηροδρομική σύνδεση της Νέας Υόρκης με τη Βοστώνη. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει λόγος να πιστέψει κανείς πως επρόκειτο για οτιδήποτε άλλο εκτός από ατύχημα.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ