Έγγραφο του ΟΗΕ στον Ερόγλου για το Κυπριακό

Έγγραφο του ΟΗΕ στον Ερόγλου για το Κυπριακό

 

Έγγραφο 70 σελίδων που αφορά την επίλυση του Κυπριακού υπέβαλαν αξιωματούχοι των Ηνωμένων Εθνών στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος Ιζέτ Ιτζιάν, μετά από συνάντηση με τον γγ του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στα γραφεία του κόμματος.

Ο κ. Ιτζιάν ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή το έγγραφο βρίσκεται στη διαδικασία μετάφρασης και «δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο κατατέθηκε και στην ελληνοκυπριακή πλευρά και τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ή έστω αν το θέμα αυτό είναι γνωστό στην ελληνοκυπριακή κοινότητα». Όπως είπε, πρόκειται για έγγραφο εργασίας και πρέπει να είναι ενήμερος και ο κ. Αναστασιάδης.

Ο γγ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τόνισε ότι δεν γνωρίζει αν παρόμοιο έγγραφο επιδόθηκε και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον οποίο θα επικοινωνήσει προκειμένου να τον ρωτήσει. Όπως ανέφερε, είναι προφανές ότι ξεκινά σιγά-σιγά μία προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών. Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι στόχος του ΑΚΕΛ είναι να ξεκινήσει το συντομότερο η διαδικασία, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει σωστή προετοιμασία και θα έχει αίσια κατάληξη, με επανένωση του τόπου πάνω στη συμφωνημένη βάση.

Ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος τόνισε ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μία διαδικασία για το Κυπριακό, στην οποία συμμετέχουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Ηνωμένα Έθνη ακόμη και το ΝΑΤΟ, αλλά ο ίδιος ο κυπριακός λαός είναι εκτός. Γι αυτό, πρόσθεσε ότι πρέπει να κινητοποιηθούν οι δυνάμεις που είναι υπέρ της λύσης, της ειρήνης, της επανένωσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για το σύνολο του κυπριακού λαού.

«Χωρίς διερεύνηση, δεν θα ήταν σοβαρό η κυβέρνηση να προβεί σε σχόλιο για το έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο ο ηγέτης του κόμματος Ενωμένη Κύπρος, Ιζέτ Ιτζιάν, ανέφερε ότι υποβλήθηκε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, σχετικά με την επίλυση του Κυπριακού» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ