Google εναντίον Apple

Google εναντίον Apple

 

Η Google ανακοίνωσε ότι λανσάρει στις ΗΠΑ τη δική της συνδρομητική υπηρεσία μουσικής με τεχνολογία ροής (streaming). Οι χρήστες του Google Play, του καταστήματος εφαρμογών για συσκευές Android, μπορούσαν μέχρι σήμερα να παίζουν μόνο τα τραγούδια που είχαν αγοράσει από το ίδιο το Google Play. Χάρη στη νέα υπηρεσία, με την υπηρεσία All Access, θα μπορούν να αναπαράγουν στη συσκευή τους χιλιάδες ακόμα κομμάτια, πληρώνοντας μηνιαία συνδρομή.

Η Google κατέληξε σε συμφωνία με τρεις μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες για αυτή τη συνδρομητική υπηρεσία. Η επιτυχία αυτής της συμφωνίας και το πράσινο φως που πήρε από τις μουσικές βιομηχανίες αποτελεί μία συμβολική νίκη εναντίον της Apple, η οποία ήταν πρωτοπόρος και εξακολουθεί να έχει τη μερίδα του λέοντος στις ψηφιακές πωλήσεις μουσικής μέσω των iTunes.

Η ανακοίνωση πραγματοποιείται ενώ η μετοχή της Google αγγίζει τα 915,89 δολάρια ωθώντας την χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας πάνω από τα 300 δισ. δολάρια για πρώτη φορά. Ενώ η μετοχή της Google αναρριχάται, η μετοχή της Apple υποχωρεί κατά 3,4%.

Η καταβολή μηνιαίας συνδρομής εξακολουθεί να είναι η τελευταία επιλογή των μουσικόφιλων για να κατεβάζουν τραγούδια. Το 2012 αντιστοιχούσε μόλις στο 10% των εσόδων από ψηφιακές πωλήσεις μουσικής, σύμφωνα με τα στοιχεία της IFPI. Ακόμη κι έτσι όμως, πρόκειται για 20 εκατ. ανθρώπους που επιλέγουν την οδό των μηνιαίων συνδρομών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ