• Άνοδος... ρεκόρ για τον Nikkei

  6:37 πμ, Τετάρτη 15 Μάι 2013 6:37 πμ, Τετάρτη 15 Μάι 2013

  Άνοδος... ρεκόρ για τον Nikkei

  Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο κερδίζει πάνω από 2% στα μέσα της συνεδρίασης, ξεπερνώντας τις 15.000 μονάδες για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

  Ο δείκτης Nikkei του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, κέρδιζε περισσότερο από 2% στο γενικό ταμπλό, την Τετάρτη, στα μέσα της συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές εξακολουθούν να συμμετέχουν μαζικά στις αγορές, ωθούμενοι από τη σταθερή πτώση του γεν.

  Στα μέσα της συνεδρίασης, ο δείκτης Nikkei 225 των blue chips, ανέβηκε κατά 338,55 μονάδες, για να υπερκεράσει το ψυχολογικό όριο των 15.000 μονάδων, φτάνοντας στις 15,096.97 μονάδες, που είναι η πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο των πέντε ετών.

  Την ίδια στιγμή, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες δείχνουν σαφή υποχώρηση του ιαπωνικού εθνικού νομίσματος, γεγονός που θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις ιαπωνικές επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν τα προϊόντα τους στο εξωτερικό. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, οι μετοχές εξαγωγικών ομίλων, όπως κυρίως, οι αυτοκινητοβιομηχανίες και οι ηλεκτρονικοί κολοσσοί.

  Ο τίτλος της Sony «πέταξε» στο 11,56% περίπου στα μέσα της χρηματιστηριακής συνεδρίασης, όχι μόνο λόγω της γενικής καλής τάσης, αλλά κυρίως λόγω της πρωτοβουλίας ενός ταμείου στις Ηνωμένες Πολιτείες που επιθυμεί η ιαπωνική εταιρεία να επικεντρωθεί στην ηλεκτρονική αγορά και να ανταλλάξει ένα μέρος των δραστηριοτήτων της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα