Στο σφυρί η Ferrari του Lennon

Στο σφυρί η Ferrari του Lennon 

 

Μια Ferrari 330 GT coupe του 1965 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο του John Lennon, και πρόκειται να βγει σε δημοπρασία στην Αγγλία τον Ιούλιο, σε τιμή που θα μπορούσε να πιάσει ακόμη και τα 337.950 δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Bonhams.

Το αστέρι των Beatles αγόρασε την μπλε Ferrari , αφού πέρασε στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης, στις αρχές του 1965, την ίδια περίοδο που το περίφημο συγκρότημα ηχογράφησε την επιτυχία του “Ticket to Ride”, όπως ανέφερε ο οίκος δημοπρασιών σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Lennon ήταν 24 ετών όταν αγόρασε, έναντι 6.500 λιρών, το αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποίησε για τρία χρόνια, πριν το πουλήσει. Η Ferrari είχε “προκριθεί” στα μάτια του Lennon, από μια μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων της εποχής όπως η Maserati, η Aston Martin και η Jaguar.

Η Ferrari της οποίας το αρχικό μπλε χρώμα έχει αποκατασταθεί, θα πωληθεί με την αρχική πινακίδα κυκλοφορίας η οποία θα συνοδεύεται από όλα τα έγγραφα που αφορούν την περίοδο κατοχής της από τον John Lennon, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1980 σε ηλικία 40 ετών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ