Η FAZ για τη δίκη των νεοναζί

Η FAZ για τη δίκη των νεοναζί

 

Η δίκη των νεοναζιστών τρομοκρατών στο Μόναχο που διεκόπη χθες είναι σήμερα στο επίκεντρο των ρεπορτάζ και των σχολίων του γερμανικού Τύπου.

Η απόφαση του προέδρου του δικαστηρίου Μάνφρεντ Γκέτσλ να διατάξει σωματική έρευνα των συνηγόρων υπεράσπισης έδωσε στους τελευταίους την ευκαιρία να ζητήσουν την εξαίρεσή του λόγω μεροληψίας. Αυτό οδήγησε σε διακοπή της δίκης.

«Αιτήματα εξαίρεσης δικαστών δεν είναι κάτι ασυνήθιστο», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine Zeitung και υπογραμμίζει στο σχόλιο της:

«Είναι αμφίβολο το εάν συνιστά υπερβολική δυσμενή διάκριση το γεγονός ότι σε αντίθεση με τους κατήγορους, οι συνήγοροι της υπεράσπισης υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα. Η πρακτική αυτή ήταν συνήθης στις δίκες της RAF, και όπως δυστυχώς διαπιστώθηκε, δικαιολογημένα. Ακόμη και στη δίκη των Ισλαμιστών του Σάαρ υποβλήθηκαν σε σωματική έρευνα οι συνήγοροι της υπεράσπισης. Οι δικηγόροι είναι όργανα του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, αλλά δεν συνιστά σε καμία περίπτωση αυθαιρεσία να τους συμπεριφέρεται κανείς διαφορετικά από ό,τι συμπεριφέρεται σε κρατικούς λειτουργούς», σημειώνει η συντηρητική εφημερίδα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ