Συριακός όλμος στο Ισραήλ

Συριακός όλμος στο Ισραήλ

Βλήμα όλμου που ερρίφθη από συριακό έδαφος εξερράγη σήμερα το πρωί στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των υψιπέδων του Γκολάν χωρίς να προκαλέσει θύματα ή ζημιές, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Η οβίδα εξερράγη σε χωράφι, κοντά στην γραμμή εκεχειρίας, στη νότια πλευρά του Γκολάν. Η ρίψη αυτή οφείλεται κατά τα φαινόμενα στις μάχες που μαίνονται ανάμεσα στον στρατό και τους σύρους αντάρτες και δεν στόχευε το ισραηλινό έδαφος, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Την Δευτέρα, δύο ρουκέτες οι οποίες ερρίφθησαν από τη Συρία εξερράγησαν στον ίδιο τομέα του Γκολάν.

Οι εκτοξεύσεις αυτές σημειώνονται ενώ μεγάλη ένταση επικρατεί ανάμεσα στις δύο χώρες, ύστερα από δύο ισραηλινές επιδρομές την Παρασκευή και την Κυριακή στη Συρία. Σύρος αξιωματούχος είπε ότι η Δαμασκός θα απαντήσει στις επιδρομές αυτές αλλά θα επιλέξει την στιγμή για να το κάνει, ίσως όχι στο άμεσο μέλλον.

Από την έναρξη της σύγκρουσης στη Συρία, πριν από δύο χρόνια, η κατάσταση είναι τεταμένη στο Γκολάν αλλά περιστατικά όπως ρίψεις συριακών οβίδων στο ισραηλινό έδαφος και προειδοποιητικά πυρά από το Ισραήλ, παραμένουν σχετικά περιορισμένα.

Το Ισραήλ, που επισήμως βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου με τη Συρία, κατέχει από το 1967 περί τα 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία έχει προσαρτήσει, σε μια απόφαση την οποία ουδέποτε αναγνώρισε η διεθνής κοινότητα. Εκταση περίπου 510 τετραγωνικά χλμ. του Γκολάν παραμένει υπό συριακό έλεγχο.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ