Αναστασιάδης:Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ

Αναστασιάδης:Νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ

 

Για μια νέα εποχή στις σχέσεις Κύπρου και Ισραήλ, μετά τις συνομιλίες που είχε με Ισραηλινούς επισήμους, στο Τελ Αβίβ, κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

“Από χθες αισθάνομαι ότι ξεκινούμε πρωτοβουλίες για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα, προς το συμφέρον και των δύο χωρών”, δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης, σύμφωνα με είδηση, που μετέδωσε, το ΡΙΚ.

Μετά τις χθεσινές συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, ο κ. Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ισραηλινού Κοινοβουλίου στον οποίο, όπως ανέφερε, «μπορεί να μας θεωρεί τους πιο αξιόπιστους γείτονες και τους καλύτερους φίλους».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ισραηλινού κοινοβουλίου χαρακτήρισε τη συνάντηση πολύ παραγωγική και ανέφερε ότι συζητήθηκαν οι σχέσειςτων δύο χωρών, η κατάσταση στην Κύπρο και στο Ισραήλ και η κατάσταση στην περιοχή.

Επίσης εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη φιλία την οποία προσφέρει η Κύπρος στο Ισραήλ και για τη στάση της τόσο στο χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο και σε άλλα διεθνή σώματα. Είπε επίσης ότι οι σχέσεις Κύπρου- Ισραήλ δεν εξαρτώνται από οποιεσδήποτε άλλες πολιτικές εξελίξεις ,εκτός των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι προσβλέπει σε ενίσχυση τους.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ