Ο Ολάντ εγκωμιάζει τη Μέρκελ

Ο Ολάντ εγκωμιάζει τη Μέρκελ

 

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διέψευσε σήμερα ότι πάγωσε την συνεργασία του με την Άνγκελα Μέρκελ πριν από τις εκλογές που θα γίνουν στην Γερμανία το Σεπτέμβριο, και έπλεξε αντιθέτως το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, γράφει το περιοδικό Der Spiegel.

“Αυτό είναι εσφαλμένο, δεν είναι η θέση μου”, σημείωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Γιαν Άσελμπορν, την Παρασκευή στο προεδρικό μέγαρο.

“Δεν υπάρχει προσωπική εχθρότητα μεταξύ της Μέρκελ και εμού”, επέμεινε ο Ολάντ, σύμφωνα με το τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel που θα κυκλοφορήσει αύριο, και έπλεξε το εγκώμιο της Γερμανίδας καγκελαρίου, λέγοντας ότι την θεωρεί “έναν δυνατό και συμπαθητικό συνομιλητή”.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, ο Ολάντ έκανε τα σχόλια αυτά μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει το Der Spiegel στο προηγούμενο τεύχος του. Σε αυτό επικαλείτο έναν σύμβουλο της Μέρκελ, ο οποίος δήλωνε ότι έχει την εντύπωση πως το Παρίσι δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον συνεννόησης με το Βερολίνο πάνω στα θεμελιώδη ζητήματα πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.

Ο Γάλλος πρόεδρος επαναβεβαίωσε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα ότι η Γαλλία και η Γερμανία οφείλουν “να εργαστούν από κοινού υπό οποιεσδήποτε συγκυρίες”, “προσωπικότητες που τις κυβερνούν” και “ευαισθησίες”. Με την Άνγκελα Μέρκελ, πρόσθεσε, “πάντα ενεργούσαν ώστε να υπερισχύει αυτή η άποψη”.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ