Ο Σόιμπλε υπέρ της… “χαλαρότητας”

Ο Σόιμπλε υπέρ της… “χαλαρότητας”

 

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπερασπίσθηκε την απόφαση που έλαβε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να δώσει περιθώριο δύο ετών στη Γαλλία για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται αύριο Κυριακή του Πάσχα.

Ερωτηθείς από την κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδα Bild αν η χαλαρότητα που επιδείχθηκε έναντι της Γαλλίας και της Ισπανίας είναι “σωστή”, ο Σόιμπλε απαντά ότι “το σύμφωνο σταθερότητας επιτρέπει μια κάποια ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων”, σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Εκπρόσωποι των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ είχαν αντιθέτως επικρίνει την απόφαση των Βρυξελλών.

“Η Επιτροπή είπε επίσης, και είναι πολύ σημαντικό, ότι (αυτή η απόφαση) προσφέρει βέβαια πλεονεκτήματα για να στεφθούν με επιτυχία οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις”, πρόσθεσε. “Η Επιτροπή και η (γερμανική) κυβέρνηση είναι εντελώς σύμφωνες: δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση στις μεταρρυθμίσεις”.

Το Παρίσι πέτυχε χθες Μεγάλη Παρασκευή μια αναστολή δύο ετών, ως το 2015, για να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους του ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως θα υπάρξει φέτος ύφεση στη Γαλλία και προβλέπει αύξηση των ελλειμμάτων η οποία θα συμβάλει σε μια ανησυχητική άνοδο της ανεργίας.

Η Επιτροπή επιβεβαίωσε επίσης την πρόθεσή της να δώσει δύο χρόνια περισσότερα και στην Ισπανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ