Υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων το Ροντ Άιλαντ

Υπέρ του γάμου ομοφυλοφίλων το Ροντ Άιλαντ

Η μικρότερη σε έκταση από τις αμερικανικές πολιτείες, το Ρόντ Άιλαντ, επισημοποίησε τη θετική της απόφαση υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων και έγινε έτσι το 10ο κομμάτι των Ηνωμένων Πολιτειών που επιτρέπει τους γάμους ατόμων του ιδίου φύλου.

Ο κυβερνήτης Λίνκολν Χάφι, πρώην ρεπουμπλικάνος και τώρα ανεξάρτητος, υπέγραψε την Πέμπτη το βράδυ σχετικό νομοσχέδιο που υπερψηφίστηκε από τον πολιτειακή βουλή αργά το απόγευμα με 56 ψήφους υπέρ και 15 κατά.

«Αυτή είναι πραγματικά μια ιστορική ημέρα για την πολιτεία μας», ανέφερε ενώ εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο για να χαιρετίσουν την απόφαση. Ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Αυγούστου

Το Ρόντ Άιλαντ, είναι η τελευταία από τις έξι πολιτείες της Νέας Αγγλίας (Κονέκτικατ, Μέιν, Μασαχουσέτη, Νιου Χάμσαϊρ, Ρόντ Άιλαντ και Βερμόντ) που επιτρέπουν τον γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Συνολικά, δέκα πολιτείες των ΗΠΑ νομιμοποίησαν το γάμο ομοφυλοφίλων από το 2004.

Εκτός από τις έξι πολιτείες της Νέας Αγγλίας, είναι επίσης η πολιτεία της Νέας Υόρκης, της Αιόβα του Μέριλαντ και της Ουάσινγκτον.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ