Το ΔΝΤ ενέκρινε δάνειο στην Τζαμάικα

Το ΔΝΤ ενέκρινε δάνειο στην Τζαμάικα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε χθες ότι έχει εγκριθεί η οικονομική βοήθεια ύψους 932 εκατομμυρίων δολαρίων στην Τζαμάικα, για την κάλυψη των κενών στη χρηματοδότηση του χρέους.

Από αυτό το οικονομικό πακέτο βοήθειας τεσσάρων ετών, η πρώτη δόση των 207 εκατομμυρίων δολαρίων καταβλήθηκε ήδη στη χώρα, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Η καταβολή των υπόλοιπων δόσεων, θα γίνει σταδιακά, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα είναι εντός του “σχεδίου” μεταρρύθμισης που επιβάλλει το ΔΝΤ, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των δημοσίων ελλειμμάτων και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Πάντως από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν έχει γίνει γνωστό το ύψος του επιτοκίου με το οποίο καταβάλλεται στο νέο δάνειο προς τη Τζαμάικα.

«Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος είναι να μειωθεί το δημόσιο χρέος σε μια σταθερά πτωτική πορεία», δήλωσε ο Ντέιβιντ Λίπτον, νούμερο δύο του ΔΝΤ, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι οι κίνδυνοι για πιθανή χρεοκοπία παραμένουν «υψηλοί».

Παράλληλα με το ΔΝΤ, η Διαμερικανική Τράπεζα Ανάπτυξης και η Παγκόσμια Τράπεζα έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν οικονομικά τη χώρα με περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ