Ο Κέρι θα επισκεφθεί τη Μόσχα

Ο Κέρι θα επισκεφθεί τη Μόσχα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας,Τζον Κέρι, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Μόσχα στις 7 και 8 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό ΥΠΕΞ σε σύντομη ανακοίνωσή του.

Το ρωσικό υπουργείο δεν προσθέτει καμία άλλη λεπτομέρεια για το περιεχόμενο αυτής της επίσκεψης, ούτε και τους αξιωματούχους με τους οποίους πρόκειται να συναντηθεί στη διάρκειά της ο Κέρι, πολύ περισσότερο δε για τα θέματα που θα θιγούν.

Την επίσκεψη επιβεβαίωσε και ο Κέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον, μιλώντας για «αργοπορημένη επίσκεψη», τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην κεφαλή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για συνομιλίες γύρω από τα φλέγοντα ζητήματα της Συρίας, του Ιράν και την προσεχή σύνοδο της G8 στη Βόρειο Ιρλανδία.

Πάντως, ο Κέρι μολονότι δεν έχει μεταβεί ακόμη στη Μόσχα κατά το περασμένο τρίμηνο είχε συναντηθεί ήδη τρείς φορές από τον Φεβρουάριο με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ στο Βερολίνο, το Λονδίνο και τις Βρυξέλλες.

Χθες, ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου, Γιούρι Ουσάκοφ, είχε επισημάνει πως ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να υποδεχθεί τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα στα πλαίσια μίας διμερούς συνάντησής τους, πριν τη σύνοδο της Ομάδας G20, στις αρχές Σεπτεμβρίου στη Ρωσία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ