Ο Κοπέ αμφισβητεί τον Ολάντ

Γαλλία: Ο Κοπέ αμφισβητεί τον Ολάντ

Ο Ζαν-Φρανσουά Κοπέ, πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της γαλλικής αντιπολίτευσης, σε συνέντευξή του που θα δοθεί την Πέμπτη στη δημοσιότητα, τονίζει ότι “το θέμα που τίθεται σήμερα είναι εάν ο Φρανσουά Ολάντ είναι πράγματι ικανός να κυβερνήσει “.

“Η κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ δεν έχει τη μέθοδο, αλλά ούτε την ικανότητα”, υποστηρίζει ο Κοπέ στη συνέντευξή του στο περιοδικό Valeurs Actuelles, η οποία θα δημοσιευτεί την Πέμπτη στην ιστοσελίδα του περιοδικού.

“Η κυβέρνησή του πνίγεται στις αντιφάσεις της. Στο μυαλό των Γάλλων έχει φωλιάσει η αμφιβολία για τα δυο αυτά προσόντα, τα οποία καθορίζουν κατά την αποψή μου το εάν κάποιος μπορεί να κυβερνήσει: την ικανότητα και το κύρος”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Κοπέ, η κυβερνητική ομάδα “μοιάζει περισσότερο με ένα μεθυσμένο καράβι παρά με μια κυβέρνηση ικανή να καθοδηγήσει την τύχη της πέμπτης δύναμης του κόσμου”.

Αναφερόμενος στις γαλλο-γερμανικές σχέσεις και τις επικρίσεις των γάλλων σοσιαλιστών κατά της γερμανίδας καγκελαρίου, ο Κοπέ θεωρεί “απίστευτο το γεγονός ότι ο Φρανσουά Ολάντ επιτρέπει στους σοσιαλιστές φίλους του να εξαπολύουν μια τέτοια απερίσκεπτη επίθεση κατά της Γερμανίας”.

“Το να μετατρέπει κάποιος τη Γερμανία σε αποδιοπομπαίο τράγο για να καλύψει τη δική του αποτυχία είναι μεγάλη ανευθυνότητα”, τόνισε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ