Συρία-Νεκρός φρουρός του Πρωθυπουργού

Συρία-Νεκρός φρουρός του Πρωθυπουργού

Ο Σύρος Πρωθυπουργός Ουαέλ αλ-Χάλκι επέζησε επίθεσης εναντίον του στο κέντρο της Δαμασκού, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ενώ ΜΚΟ ανακοίνωσε πως ένας από τους σωματοφύλακές του σκοτώθηκε.

Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου δήλωσε πως είδε αρκετά καμένα οχήματα, ανάμεσά τους και ένα λεωφορείο, ενώ σε σταθμευμένα αυτοκίνητα είχαν σπάσει τα τζάμια. Οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν αποκλείσει την περιοχή.

“Η τρομοκρατική επιχείρηση στη συνοικία Μαζέ είχε στόχο την αυτοκινητοπομπή του Πρωθυπουργού. Ο αλ-Χάλκι είναι καλά, δεν τραυματίστηκε”, μετέδωσε η τηλεόραση.

Η κρατική τηλεόραση επισήμανε πως η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε δημόσιο κήπο και σε σχολείο στη συνοικία Μαζέ, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα, αφού σε αυτήν βρίσκονται πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια, η έδρα της υπηρεσίας πληροφοριών και οι κατοικίες αρκετών πολιτικών αξιωματούχων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως ένας από τους σωματοφύλακες του πρωθυπουργού σκοτώθηκε. “Ακόμα ένας σωματοφύλακας και ο οδηγός βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση”, τόνισε ο διευθυντής της οργάνωσης Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. “Ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε με τηλεχειρισμό”, πρόσθεσε.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ