Νέες μάχες ξέσπασαν στη Δαμασκό

Νέες μάχες ξέσπασαν στη Δαμασκό

Μάχες ξέσπασαν εκ νέου στη Δαμασκό το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο συγκρότημα το οποίο συνδέεται με το πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Οι μάχες είναι προέκταση της επίθεσης των δυνάμεων του προέδρου Άσαντ για την απώθηση των ανταρτών από τους κύριους τομείς της πρωτεύουσας και οι οποίες διαρκούν ήδη τρεις ημέρες.

Οι μάχες σημειώθηκαν κοντά στο κέντρο επιστημονικών ερευνών και μελετών στους πρόποδες του βουνού Κασιούν, στην περιοχή Μπαρζέχ, βόρεια της Δαμασκού ανέφεραν πηγές της αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με αναφορές κατά τη διάρκεια των τριήμερων σφοδρών μαχών σε αυτή την γειτονιά της Δαμασκού, σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι και τουλάχιστον 70 τραυματίστηκαν. Η περιοχή είναι μια γειτονιά εργατικής τάξης που έχει μετατραπεί σε προπύργιο των ταξιαρχιών της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι δυνάμεις του Άσαντ, έχουν χρησιμοποιήσει, κατά πάσα πιθανότητα, χημικά όπλα στην πολύμηνη σύγκρουση. Μετά από αυτήν την παραδοχή η Γερουσία πιέζει την κυβέρνηση Ομπάμα, να κάνει περισσότερα για να ενισχύσει τους αντάρτες.

Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές, την Κυριακή, ζήτησαν από την αμερικανική πολιτική ηγεσία να πλήξει με πυραυλικές επιθέσεις τις συριακές αεροπορικές βάσεις. «Η εξουδετέρωση του αεροπορικού πλεονεκτήματος του Άσαντ θα μπορούσε να γυρίσει την πλάστιγγα υπέρ των ανταρτών» δήλωσε CBS ο γερουσιαστής των ρεπουμπλικάνων Λίντσεϊ Γκράχαμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ