Η διεθνής Αμνηστία για τους μετανάστες

Η διεθνής Αμνηστία για τους μετανάστες

Είναι καθήκον της ΕΕ να προστατέψει τους «αόρατους» μετανάστες στις παρυφές της Ευρώπης, τονίζει η Διεθνής Αμνηστία και απευθύνει έκκληση με 70.141 υπογραφές.

Παρουσιάζοντας έκκληση με 70.141 υπογραφές, η Διεθνής Αμνηστία προτίθεται να καλέσει αύριο την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις κυβερνήσεις των 27 κρατών μελών «να σταματήσουν να εκθέτουν ανθρώπους σε κίνδυνο στα παράλια και τα σύνορα της Ευρώπης».

Η έκκληση θα απευθύνεται στα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τα οποία -όπως αναφέρει η οργάνωση σε σχετική ανακοίνωση- καλούνται «να εκτελέσουν το καθήκον τους, υποχρεώνοντας κυβερνήσεις και θεσμούς να λογοδοτούν για τη μεταχείριση των μεταναστών, των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, που φτάνουν στα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Σήμερα ντροπιάζουμε την Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για ό,τι συμβαίνει σχεδόν αόρατα στα σύνορά μας» δηλώνει ο Nicolas Beger, διευθυντής τους Γραφείου για τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς της Διεθνούς Αμνηστίας και προσθέτει:

«Τα σύνορα αποτελούν μία από τις λίγες περιοχές στις οποίες οι χώρες της ΕΕ μπορούν να διαφύγουν τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό. Οι μετανάστες υποφέρουν αθέατοι και ξεχασμένοι».

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ