Δηλητηρίασαν με αέριο 74 μαθήτριες

Δηλητηρίασαν με αέριο 74 μαθήτριες

 

Τουλάχιστον 74 μαθήτριες στο βόρειο Αφγανιστάν αισθάνθηκαν αδιαθεσία αφού ανέπνευσαν ένα αέριο στο σχολείο τους και οι γιατροί εξετάζουν την πιθανότητα να τις δηλητηρίασαν, ανέφεραν σήμερα τοπικοί αξιωματούχοι.

Τα κορίτσια ασθένησαν αφού εισέπνευσαν ένα άγνωστο αέριο στο σχολείο τους, το Μπίμπι Μαριάμ, στην πόλη Ταλουκάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας Ταχάρ. Η πόλη αυτή απέχει 250 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας Καμπούλ.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Ταχάρ, Σουλεϊμάν Μοράντι, επέρριψε την ευθύνη στους “εχθρούς της κυβέρνησης και της χώρας” και είπε ότι ο στόχος ήταν να εμποδίσουν τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο.

Οι μαθήτριες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της περιοχής και οι περισσότερες πήραν εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Αρκετές όμως παραμένουν για νοσηλεία και μάλιστα η κατάσταση ορισμένων θεωρείται κρίσιμη, δήλωσε ο επικεφαλής του νοσοκομείου, Δρ. Τζαμίλ Φροτάν. “Έχουμε ήδη στείλει δείγματα από το αίμα τους στο υπουργείο Δημόσιας Υγείας και σύντομα θα αποσαφηνιστεί η αιτία της ασθένειάς τους”, πρόσθεσε.

Πριν από τρεις ημέρες, περισσότερες από δώδεκα μαθήτριες σε άλλο σχολείο του Ταλουκάν ασθένησαν αιφνιδίως από άγνωστη αιτία.

Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τα περιστατικά αυτά.

Πέρσι, μεταξύ Μαΐου-Ιουνίου, είχαν καταγραφεί κρούσματα δηλητηρίασης σε τέσσερα σχολεία θηλέων της επαρχίας Ταχάρ. Οι αρχές διέταξαν τότε τους διευθυντές να παραμένουν στα κτίρια ως αργά και το προσωπικό να ελέγχει το χώρο για ύποπτα αντικείμενα και το νερό για ενδεχόμενες ουσίες.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ