Απεργία στη Lufthansa

Απεργία στη Lufthansa

 

Το ισχυρό συνδικάτο Verdi κάλεσε τη Δευτέρα σε απεργία το προσωπικό της μεγαλύτερης γερμανικής αεροπορικής εταιρίας, της Lufthansa, λόγω της αποτυχίας -ως αυτήν τη στιγμή- των διαπραγματεύσεων για τα μισθολογικά αιτήματα που αφορούν τους 33.000 εργαζομένους του προσωπικού εδάφους, του ιπτάμενου προσωπικού καθώς και των τεχνικών.

Η απεργία αφορά μεταξύ άλλων τα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης (δυτικά), του μεγαλύτερου της Γερμανίας και του τρίτου μεγαλύτερου της Ευρώπης, του Αμβούργου (βόρεια), του Μονάχου (νότια) και του Ντίσελντορφ (δυτικά).

“Η αρνητική στάση της εργοδοσίας έχει προκαλέσει την ανησυχία και την κακή διάθεση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτόν το Verdi καλεί σε προειδοποιητική απεργία για τις 22 Απριλίου”, εξηγεί το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.

Το συνδικάτο ζητεί αύξηση των αποδοχών κατά 5,2% σε 12 μήνες για τους 33.000 εργαζομένους του προσωπικού εδάφους της Lufthansa στη Γερμανία και εργασιακές εγγυήσεις.

Σύμφωνα με το συνδικάτο, ύστερα από τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων, η Lufthansa προτείνει αύξηση από 0,4& ως 0,6% σε 12 μήνες.

“Αυτό σημαίνει σημαντική απώλεια στον πραγματικό μισθό των υπαλλήλων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή”, τόνισε η Κριστίνε Μπέλε, στέλεχος του συνδικάτου.

Μια πρώτη προειδοποιητική απεργία στα τέλη του Μαρτίου είχε ως αποτέλεσμα τη ματαίωση περίπου 700 πτήσεων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ