Σε διάλογο καλεί ο Ενρίκε Καπρίλες

Σε διάλογο καλεί ο Ενρίκε Καπρίλες

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, Ενρίκε Καπρίλες, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας σε διάλογο, για την επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία σοβεί με το πέρας των προεδρικών εκλογών, που ανέδειξαν νικητή τον Νίκολα Μαδούρο, πολιτικό κληρονόμο του αποθανόντος Ούγκο Τσάβες.

Σε ένδειξη καλής θέλησης ο Καπρίλες ακύρωσε και την προγραμματισμένη για αύριο διαδήλωση διαμαρτυρίας των οπαδών της αντιπολίτευσης στο κέντρο του Καράκας.

«Όλοι όσοι είναι εδώ, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα διάλογο, έτσι ώστε αυτή η κρίση να επιλυθεί τις επόμενες ώρες», δήλωσε ο Καπρίλες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα κεντρικά γραφεία της αντιπολίτευσης στο Καράκας, επαναλαμβάνοντας και το αίτημά του για επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας της Μιράντα κατηγόρησε τη νέα κυβέρνηση ότι είναι «πίσω από τα επεισόδια βίας», κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων που άφησαν πίσω τους τουλάχιστον επτά νεκρούς και εξήντα τραυματίες από το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με τις αρχές.

«Δεν έχω ακούσει τις τελευταίες ώρες από τον κ. Μαδούρο μια λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, ένα σχέδιο για να βγούμε από αυτή την κρίση », δήλωσε ο Καπρίλες, ο οποίος αρνείται να αναγνωρίσει η νίκη του αντιπάλου του.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο εκλεγμένος πρόεδρος Νίκολα Μαδούρο, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Κυριακής με λιγότερο από 300.000 ψήφους διαφορά, είχε πει ότι δεν θα επιτρέψει τη διεξαγωγή της διαδήλωσης που είχε εξαγγείλει ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης. «Είναι σχεδιασμένη για αύριο διαδήλωση στο κέντρο του Καράκας, δεν θα την επιτρέψουμε , δεν θα πάρετε στο κέντρο του Καράκας για να το καλύψετε με αίμα και θάνατο» είπε ο Μαδούρο.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ