Ρωσία: Προειδοποίηση το χτύπημα στη Βοστώνη

Ρωσία: Προειδοποίηση το χτύπημα στη Βοστώνη 

 

Οι φονικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης αποτελούν “σοβαρή προειδοποίηση” για τη Ρωσία, η οποία φέτος φιλοξενεί πολλές διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Αθλητισμού Βιτάλι Μούτκο.

“Για τη Ρωσία, που οργανώνει πολλές σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, αυτό συνιστά μια σοβαρή προειδοποίηση”, δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria-Novosti.

“Βεβαίως ενισχύουμε τα μέτρα ασφαλείας. Μάς απασχολεί πολύ το θέμα αυτό στο οποίο προσδίδουμε μεγάλη προσοχή”, πρόσθεσε.

Η Ρωσία διοργανώνει τον Ιούλιο την Πανεπιστημιάδα στο Καζάν, τον Αύγουστο το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου στη Μόσχα, πριν από τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι το 2014 και το γκραν πρι της Φόρμουλα 1 το Νοέμβριο του 2014.

Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Βαλεντίν Μπαλαχνίτσοφ δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ενισχυμένα στις διοργανώσεις αυτές. “Ασφαλώς και θα ληφθούν αυστηρά μέτρα. Ήδη το επίπεδο της ασφάλειας είναι υψηλό στη χώρα μας, αλλά θα αντλήσουμε και διδάγματα από τις εκρήξεις στη Βοστώνη. Οι τρομοκράτες επιλέγουν τα σημεία που προστατεύονται λιγότερο από τις δυνάμεις ασφαλείας. Και οι αθλητικές διοργανώσεις που πραγματοποιούνται στο δρόμο είναι αυτές που πιο δύσκολα διαφυλάσσονται”.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ