“70 χρόνια μετά δικάζονται για το ναζιστικό έγκλημα”

“70 χρόνια μετά δικάζονται για το ναζιστικό έγκλημα”

«Σχεδόν 70 χρόνια μετά αρχίζει, ένας νέος γύρος διώξεων για το Άουσβιτς» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος των New York Times, που αναφέρεται στην ανακίνηση του θέματος των εγκλημάτων πολέμου που διαπράχθηκαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης.

«Στα κεντρικά γραφεία για τις έρευνες των εγκλημάτων των Ναζί, συντάχθηκε μια λίστα με 50 άτομα που εργάζονταν ως δεσμοφύλακες στο διαβόητο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς, και σχεδόν 70 χρόνια αργότερα, αναμένεται να κληθούν ενώπιον του δικαστηρίου και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους» αναφέρουν οι New York Times.

«Η ερευνητές με επικεφαλής τον Κουρτ Σριμ, έψαξαν για σχετικές πληροφορίες σε αρχεία από δικαστήρια που είχαν διεξαχθεί παλαιότερα, καθώς και σχετικά έγγραφα εκείνης της εποχής, ενώ μόλις πέρυσι ταξίδεψαν μέχρι την Πολωνία προκειμένου να συντάξουν την εν λόγω λίστα». Διευκρινίζουν, ότι τα ονόματα ελέγχθηκαν ένα προς ένα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι από τους δεσμοφύλακες του στρατοπέδου συγκέντρωσης είναι ακόμα εν ζωή.

«Τώρα μένει να διαπιστωθεί ποιοι από αυτούς τους 50, τα ονόματα των οποίων έχουμε στη λίστα, μπορούν να διωχθούν ποινικά» δήλωσε ο κ. Σριμ στην εφημερίδα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ