Πολωνία:Διαδήλωσαν στη ρωσική πρεσβεία

Πολωνία:Διαδήλωσαν στη ρωσική πρεσβεία

Περίπου 1000 άτομα διαδήλωσαν έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία, υποστηρίζοντας ότι το αεροπορικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώθηκε ο Πολωνός πρόεδρος επρόκειτο για δολοφονική επίθεση

Περίπου 1.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες το βράδυ έξω από τη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία, υποστηρίζοντας ότι το αεροπορικό δυστύχημα το 2010, στο οποίο σκοτώθηκε ο Πολωνός πρόεδρος και δεκάδες ακόμα μέλη του στρατού και της πολιτικής, επρόκειτο για επίθεση και όχι για ατύχημα.

Η διαδήλωση, την οποία οργάνωσαν μέλη της αντιπολίτευσης, πραγματοποιήθηκε την παραμονή της τρίτης επετείου από την συντριβή, κατά την οποία ο πρόεδρος Λεχ Κατσίνσκι έχασε τη ζωή του. Το πολωνικό κυβερνητικό αεροσκάφος μετέφερε 96 άτομα, όταν στις 10 Απριλίου του 2010 συνετρίβη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντας και το πλήρωμα του αεροπλάνου.

Ρώσοι και Πολωνοί ερευνητές είχαν καταλήξει, μετά από έρευνες, ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του πιλότου, ο οποίος προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο σε συνθήκες πυκνής ομίχλης.

Ωστόσο, μέλη της αντιπολίτευσης της Πολωνίας υποστηρίζουν ότι ο Κατσίνσκι, ο οποίος ασκούσε έντονη κριτική στο Κρεμλίνο, δολοφονήθηκε.

Την Τετάρτη θα διεξαχθούν, στη Βαρσοβία και σε άλλες πόλεις της χώρας, εκδηλώσεις προς τιμήν της μνήμης των 96 ατόμων που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή του αεροσκάφους.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ