Οι κυρώσεις της ΕΕ στην Β. Κορέα

Οι κυρώσεις της ΕΕ στην Β. Κορέα

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την πιθανότητα να ενισχύσει τις κυρώσεις που έχει επιβάλει στην Βόρεια Κορέα, αν η Πιονγκγιάνγκ συνεχίσει να κλιμακώνει την ένταση και πραγματοποιήσει μια νέα εκτόξευση πυραύλου ή πυρηνική δοκιμή, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι οι επτά χώρες της ΕΕ που έχουν πρεσβεία στην Πιονγκγιάνγκ δεν εξετάζουν “προς το παρόν” το ενδεχόμενο να απομακρύνουν το διπλωματικό τους προσωπικό, παρά την σύσταση προς αυτήν την κατεύθυνση των βορειοκορεατικών αρχών. Οι επτά αυτές χώρες είναι η Γερμανία, η Βρετανία, η Βουλγαρία, η Σουηδία, η Ρουμανία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Πολωνία.

“Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία την εξέλιξη της κατάστασης”, η οποία “είναι πολύ ασταθής”, σημείωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν φαίνεται “να επίκειται” μια σύγκρουση. “Η κατάσταση στην Πιονγκγιάνγκ δείχνει ήρεμη”, επισήμανε.

Ο ίδιος υπογράμμισε εξάλλου ότι “η πιθανότητα να εξεταστούν νέα περιοριστικά μέτρα” απέναντι στην Βόρεια Κορέα “εξετάζεται και συζητείται μεταξύ των κρατών μελών” της ΕΕ.

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ