Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας στο Ισραήλ

Ο Αμερικανός υπ. Άμυνας στο Ισραήλ

 

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τσακ Χέιγκελ, θα πραγματοποιήσει αργότερα μέσα στον μήνα την πρώτη του επίσκεψη από τότε που ανέλαβε καθήκοντα με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας των συμμάχων στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ισραηλινός αξιωματούχος.

Ο Χέιγκελ και ο ομόλογός του, ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μοσέ Γιααλόν -επίσης νεοδιορισθείς- προγραμμάτισαν τη συνάντησή τους τηλεφωνικώς τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας. Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε ότι η επίσκεψη του Χέιγκελ θα πραγματοποιηθεί στις 21 με 23 Απριλίου.

Η επίσκεψη του Χέιγκελ θα ακολουθήσει εκείνη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος τις ημέρες αυτές επισκέπτεται το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη σε μία προσπάθεια επανέναρξης των ειρηνευτικών συνομιλιών που έχουν ”παγώσει” εδώ και καιρό και ύστερα από την επίσκεψη του προέδρου Ομπάμα τον περασμένο μήνα.

Ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών αναμένεται ότι θα βρίσκεται και η πυρηνική απειλή του Ιράν, κάτι που αποτελεί πάντα θέμα συζήτησης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ