Γερμανία:Παραμένει σε λειτουργία η πρεσβεία στη Β.Κορέα

Γερμανία: Παραμένει σε λειτουργία η πρεσβεία στη Β.Κορέα

 

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «σ’ αυτό το στάδιο», η πρεσβεία του στη Βόρεια Κορέα μπορεί να δουλεύει, αλλά διευκρίνισε ότι η ασφάλειά της επανεκτιμάται διαρκώς.

«Η ασφάλεια της γερμανικής πρεσβείας και η έκθεσή της σε κίνδυνο βρίσκονται υπό συνεχή εκτίμηση. Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε ενημερώνεται διαρκώς. Σ’ αυτό το στάδιο, η πρεσβεία μπορεί να δουλέψει» στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γερμανικό υπουργείο.

«Όσον αφορά στην ασφάλεια της πρεσβείας, υπάρχουν διαρκείς διαβουλεύσεις, ιδιαίτερα με τους άλλους ξένους εταίρους, οι οποίοι έχουν επίσης πρεσβείες στη Βόρεια Κορέα», πρόσθεσε.

Οι επικεφαλής των διπλωματικών αποστολών των επτά χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι παρούσες στη Βόρεια Κορέα, πρόκειται να συζητήσουν σήμερα στην Πιονγκγιάνγκ την ενδεχόμενη αποχώρησή τους εξαιτίας της επιδείνωσης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο.

Οι χώρες αυτές, εκτός της Γερμανίας, είναι η Βρετανία, η Σουηδία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Τσεχία και η Βουλγαρία.

Το γερμανικό υπουργείο, το οποίο έχει οκτώ διπλωμάτες διαπιστευμένους στην Πιονγκγιάνγκ, καταδίκασε και πάλι, στην ανακοίνωσή του, την «πολεμική ρητορική» της Βόρειας Κορέας, χαρακτηρίζοντάς την «επικίνδυνο παιχνίδι για τη σταθερότητα ολόκληρης της περιφέρειας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ