Βοήθεια στην Κύπρο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Βοήθεια στην Κύπρο από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Η αποστολή βοήθειας σε ευπαθείς ομάδες του κυπριακού λαού και σε ιδρύματα που θα έχουν άμεση ανάγκη αποφασίστηκε χθες σε σύσκεψη με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου και στην οποία συμμετείχαν στελέχη ομογενειακών φορέων.

Παράλληλα, θα προωθηθεί η ιδέα για την έκδοση «Ομολόγων Κύπρου», ενώ θα υπάρξουν ενέργειες σε πολιτικό επίπεδο για να ενημερωθεί η αμερικανική ηγεσία για την κατάσταση στο νησί και για όλα τα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Με τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη -στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Μανχάταν- συνομίλησε τηλεφωνικά για μιάμιση περίπου ώρα ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος τους ενημέρωσε αναλυτικά για τη σημερινή κατάσταση, για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί και για το Ταμείο Αλληλεγγύης, με σκοπό την ανόρθωση της κυπριακής οικονομίας.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη σύσκεψη, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκανε λόγο για κινήσεις ανθρωπιστικού, οικονομικού και πολιτικού επιπέδου ώστε να στηριχθεί η Κύπρος σ’ αυτή την σκληρή δοκιμασία. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που θα έχει στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στο περιθώριο της τελετής για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, που φέτος έχει οριστεί για τις 18 Απριλίου.

Όπως είπε, θα ενημερώσει τον Αμερικανό ηγέτη για τα προβλήματα της Ελλάδας και της Κύπρου. Επιπλέον, θα γίνουν αρκετές συναντήσεις με στελέχη της Βουλής και της Γερουσίας. Εκτός από το οικονομικό πρόβλημα θα συζητηθεί και το Κυπριακό, προωθώντας το αίτημα να μην υπάρξουν βιαστικές ενέργειες και πιέσεις για άμεση επανέναρξη της διαπραγματευτικής διαδικασίας λόγω της σημερινής κρίσης.

Επίσης, ο Προκαθήμενος της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί από την Αρχιεπισκοπή ταμείο αρωγής για την Κύπρο, όπως έγινε και για την Ελλάδα, για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας που θα προσφέρεται μέσω της Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Επίσης, ο κάθε φορέας της Ομογένειας θα μπορεί να επιλέξει κάποια κοινωνική ομάδα ή ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό στο νησί για να προσφέρει οικονομική στήριξη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ