Ν.Κορέα: Διάψευση για τους εργαζόμενους στο Κάεσονγκ

Ν.Κορέα: Διάψευση για τους εργαζόμενους στο Κάεσονγκ 

 

Η Νότια Κορέα διέψευσε, τις αναφορές των δικών της μέσων ενημέρωσης, ότι η Βόρεια Κορέα απαίτησε την αποχώρηση των νοτιοκορεατών εργαζομένων από το βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ.

«Δεν υπήρξε καμία απαίτηση η οποία να αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας πρέπει να απομακρυνθούν από το βιομηχανικό πάρκο έως τις 10 Απριλίου, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως από το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap », ανακοίνωσε το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας.

Η αναφορά του πρακτορείου βασίστηκε σε μια παρανόηση από σχετική ανακοίνωση των αρχών της Βόρειας Κορέας, εξήγησε αρμόδιο νοτιοκορεάτικο υπουργείο

Σύμφωνα με την Σεούλ η παρανόηση προκλήθηκε από το αίτημα της Πιονγκγιανγκ να ζητήσει μια λίστα των εργαζομένων, που σχεδιάζουν να φύγουν από το συγκρότημα έως την συγκεκριμένη ημερομηνία.

« Το αίτημα του Βορρά σε διάφορες εταιρείες, για τη λίστα των εργαζομένων που επιστρέφουν στο Νότο έως τις 10 Απριλίου, έχει διαστρεβλωθεί και φάνηκε σαν η Βόρεια Κορέα να ζήτησε τη συνολική αποχώρηση των εργαζομένων », ανέφερε το υπουργείο Ενοποίησης. Ένα στέλεχος της ένωσης των 123 εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο Κάεσονγκ, ήταν αυτός που δήλωσε στους δημοσιογράφους, ότι η Βόρεια Κορέα διέταξε να αποχωρήσουν οι νοτιοκορεάτες έως τις 10 Απριλίου.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ