Φυλακίστηκαν αστυνομικοί για φόνο

Φυλακίστηκαν αστυνομικοί για φόνο

Τρεις αξιωματικοί της στρατιωτικής αστυνομίας του Σάο Πάολο, στη νοτιοανατολική Βραζιλία, συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία δύο εφήβων, στα μέσα Μαρτίου, σε μια δημοφιλή περιοχή της πόλης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές με αυτές τις συλλήψεις, ανεβαίνει ο αριθμός, των αστυνομικών που κρατούνται, προσωρινά, σε οκτώ. «Τρία ακόμη μέλη της στρατιωτικής αστυνομίας παραμένουν υπό κράτηση», ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής αστυνομίας. Την περασμένη Κυριακή, εκπομπή της τηλεόρασης Globo TV, μετέδωσε ένα βίντεο από κάμερες κυκλοφορίας, σε γειτονιά του Σάο Πάολο, όπου τρεις νεαροί προσεγγίστηκαν από δύο μοτοσικλετιστές, που φορούσαν κράνη οι οποίοι πυροβόλησαν εναντίον των δυο εφήβων.

Εικόνα από μια άλλη κάμερα αποκάλυψε την παρουσία κατά τη στιγμή της σφαγής, ενός οχήματος της στρατιωτικής αστυνομίας σε απόσταση περίπου πενήντα μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν οι έφηβοι.

Το Σάο Πάολο, μια πόλη 11 εκατομμυρίων ανθρώπων που θα φιλοξενήσει την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2014, είναι εδώ και μερικά χρόνια κεντρικό θέατρο εγκληματικότητας, όπου σε αρκετές περιπτώσεις η αστυνομία έχει κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας και χρήση υπερβολικής βίας.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ