Δεύτερη ημέρα απαγόρευσης στην Καεσόνγκ

Δεύτερη ημέρα απαγόρευσης στην Καεσόνγκ

Η Βόρεια Κορέα εμπόδισε σήμερα το πρωί, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, τους εργαζόμενους από τη Νότια Κορέα να μεταβούν στο βιομηχανικό συγκρότημα Κάεσονγκ, που βρίσκεται εντός του βορειοκορεατικού εδάφους, ανέφεραν δημοσιογραφικές πηγές, στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών.

Περίπου 40 αυτοκίνητα που περίμεναν τη σχετική άδεια, για να διασχίσουν τα σύνορα και να μεταβούν στο βιομηχανικό συγκρότημα, γύρισαν πίσω όταν τους ανακοινώθηκε από τα μεγάφωνα, ότι η διέλευση των συνόρων απαγορεύεται. Συνολικά, 526 νοτιοκορεάτες και 421 οχήματα που έπρεπε να περάσουν στην άλλη πλευρά των συνόρων, ακύρωσαν τη διέλευση, σύμφωνα με το υπουργείο Ενοποίησης στη Σεούλ.

Η τακτική αυτή της Πιονγκγιάνγκ ξεκίνησε χθες όταν αποφασίστηκε να σταματήσουν οι μετακινήσεις των νοτιοκορεατών στο συγκρότημα Κάεσονγκ, το μοναδικό σύμβολο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα μέσα από τα σύνορα της Βόρειας Κορέας.

Το καθεστώς της χώρας πάντως δεν έχει ανακοινώσει, αυτές οι απαγορεύσεις, πόσο καιρό θα διαρκέσουν, αλλά δήλωσε ότι οι εκατοντάδες νοτιοκορεάτες που ήταν στη βιομηχανική ζώνη είναι ελεύθεροι να φύγουν.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ